Švedski institut za stipendije će dodeljivati stipendije za talentovane studente iz odabranih zemalja za akademsku 2017/2018. godinu. Stipendije se nude za studente koji će svoje master i doktorske programe započeti u jesen 2018.

Rok za apliciranje varira od stipendije do stipendije.

Za stipendije Švedskog instituta za stipendije proces apliciranja počinje od 16. decembra do 16. januara. Polako počnite pripremati svoju prijavu!
Prijave za početak studiranja u jesen 2017. će se primati za sledeće programe stipendiranja:

 

1. Stipendije Švedskog instituta za stipendije: Puna stipendija za master studente koji dolaze iz zemalja koje su članice Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (isključujući zemlje koje su deo postojećih master programa Švedskog instituta za stipendije) .Stipendije se nude za studente master studija čiji program počinje u jesen 2017.

Stipendija pokriva troškove života i studiranja. Biće dostupno oko 335 stipendija. Stipendija traje za vreme celokupnog programa, jednu ili dve godine. Ona pokriva celokupan master program. Stipendisti su osigurani za vreme studiranja.Prvi period apliciranja traje od 01. decembra do 16. januara, a drugi od 01. do 10. februara. Aplicirati za master program se mora pre 16. januara 2017. Više informacija: https://eng.si.se/areas-of-operation/scholarships-and-grants/the-s.wedish-institute-study-scholarships/

 

2. Stipendije Švedskog instituta za zapadni Balkan: Finansiranje svih istraživačkih projekata za doktorska i postdoktorska istraživanja sa zapadnog Balkana na polju društvenih nauka.Više informacija na: https://eng.si.se/areas-of-operation/scholarships-and-grants/si-scholarships-for-the-western-balkans-for-masters-level-studies/

 

Da li sam pogodan kandidat?

Sve zavisi od vrste programa. Detalji se mogu pogledati na sajtu Švedskog instituta za stipendije:

https://eng.si.se/areas-of-operation/scholarships-and-grants/

https://studyinsweden.se/scholarships/university-scholarships/